Шиномонтаж та зберігання шин

Для сезонної заміни покришок варто відвідати шиномонтаж Mastershina поруч із будинком чи роботою у Києві та інших регіонах України. Майстри швидко впораються зі своїми обов’язками та безкоштовно проконсультують з питань, що стосуються догляду за шинами.

Поміняти гуму на авто можна і в домашніх умовах, якщо у водія є наявність необхідний інвентар і вільна площа. Але часу на роботу піде набагато більше і завжди є ризик пошкодити покришку.

Ціни на шиномонтаж у Києві доступні більшості водіїв. Окрім безпосередньої заміни шин, у сервісних центрах можна скористатися й іншими послугами:

• Балансування та діагностика коліс.

• Миття шин та дисків.

• Вирівнювання покришок та ковпаків.

• Накачування гуми.

• Наварювання протекторів.

• Заміна ніпелів та інше.

Також у шиномонтажних майстернях можна залишити шини на сезонне зберігання. Послуга платна, але для постійних клієнтів у багатьох центрах роблять вигідні знижки. Натомість водії отримають гарантію, що за їх покришками буде відповідний догляд професіоналів.

Як зберігати шини в домашніх умовах

Якщо є гараж або інше приміщення з великою вільною площею, водії можуть зберігати шини самостійно. Але необхідно забезпечити відповідні умови, щоб у період зберігання гума не зашкодила:

1. Провести генеральне прибирання у приміщенні.

2. Виключити пряме потрапляння сонячних променів на шини.

3. Підтримувати температурний режим від +100C до +250C.

4. Не зберігати поруч хімічні речовини та теплові прилади.

Є різниця у зберіганні покришок з дисками та окремо. На дисках шини потрібно складувати чаркою до 4-х штук, міняючи їх місцями щонайменше один раз на місяць. Це виключить ризик перевантаження на нижню гуму, що може призвести до пошкодження.

Шини без дисків можна підвісити на негострі предмети або встановити вертикально. Тут також знадобиться щонайменше раз на місяць їх розгортати, щоб рівномірно розподілити навантаження на кожну сторону.

Не правильне зберігання шин призводить до втрати їх найкращих якостей. Машиною буде важче керувати, погіршується стійкість та стійкість до зношування, збільшуються паливні витрати. Все це прискорить необхідність придбання нових покришок.

Add a Comment

Ваш адрес email не будет опубликован.