Правильний догляд за шинами

Зимовий період для автомобілістів давно вважається найважчим — в цей час від шофера потрібно максимум концентрації на дорозі. Багато що залежить від шин, які стоять на колесах авто — економити на них не потрібно, краще заздалегідь купити зимову гуму, і бути в повній бойовій готовності до суворих умов.

Зимові шини (див. на сайті mastershina.com), як і літні аналоги, вимагають ретельного догляду за собою. Зокрема, необхідно постійно стежити за глибиною протектора, яка гарантує якісну їзду з максимальним зчепленням на термін, зазначений виробником. Зазвичай, це 4 мм. — в деяких країнах цей показник є навіть законом, порушення якого обіцяє грошовим штрафом.

Якщо глибина протектора зимової гуми менше 4 міліметрів, це прямий знак, що потрібно купувати нові зимові шини. У цей момент погіршується робота дренажної системи, і зібрана маса талого снігу і бруду вже не буде так добре відводитися з контактного плями, як раніше. Це небезпечна ситуація, яка в будь-який момент здатна перетворитися в критичний випадок.

Обкатка нових зимових автошин

Будь-яку модель нової зимової автогуми, незалежно від розміру та бренду-виробника, вимагає попередньої обкатки перш, ніж буде експлуатуватися на 100%. Для шипованих покришок з радиться мінімум 400-500 км. проїхати без різких рухів, не відчуваючи якість швидкого розгону або раптового гальмування. Швидкісний режим краще утримувати на рівні до 80-90 км / год — це дозволить шипів комфортно розташуватися на протекторі, що також знизить ризик їх випадання.

Правильно обкатати шиповані зимові шини рекомендують і ті компанії, які при виготовленні використовують технології для кріплення шипів. Наприклад, це стосується моделей Yokohama IceGuard IG55 і Continental IceContact2, в гумовому складі яких присутні адгезивні спеціально склеюють компоненти.

Не менше двох-трьох сотень кілометрів шляху в щадному режимі радиться проїхати на нових зимових шинах без шипів з тими ж рекомендаціями. За цей час самостійно віддалиться куля спеціальної мастила, який наноситься на покришки заради збереження ними основних властивостей, а також, водій зможе звикнути до нового типу гуми. Це також важливий момент, оскільки зимові і літні шини відрізняються не тільки зовнішністю, але і манерою поведінки.

Add a Comment

Ваш адрес email не будет опубликован.